Doprava zdarma při nákupu nad 1500 Kč po ČR a při nákupu nad 1700 Kč po SK. Doskladnění příslušenství i matchy proběhne koncem ledna.

Sítko - nerezová ocel

Nerezové sítko pomáhá matchu prosít, což zajišťuje odstranění hrudek a usnadňuje následné šlehání. Je odolné a snadno se čistí, což zaručuje dlouhou životnost.

Existuje rozšířený mýtus, že kovy mohou ničit benefity matchy. Kovy, které reznou (například hliník nebo železo) mohou sice matchu či jakoukoliv potravinu znehodnotit, nicméně nerezová ocel je bezpečná. Nerezová ocel se navíc při výrobě matchy běžně používá, takže se kovu nejspíš ani nevyhnete.

Na vyběr máte 2 druhy sítek:

K sítku "A" navíc dostanete malou mističku z nerezové oceli, která slouží k odložení sítka po použití, abyste si matchou neušpinili stůl. Sítko a mističku můžete využít i při přípravě dalších čajů, když přes sítko naléváte čaj, aby se zachytily čajové lístky. Oba tyto nástroje jsou multifunkční a mohou být užitečné také v kuchyni při pečení, vaření a dalších činnostech.

Sítko "B" je o něco větší a má trochu jiný tvar.

Varianta:
115 Kč
Dostupnost: Skladem (2 ks) Skladem (4 ks) Zvolte variantu
Kód: 64/SIT 64/SIT2 Zvolte variantu
Sítko - nerezová ocel

Detailní popis produktu

Jak si matchu připravit? Populární způsob usucha:

  1. Pokud je chasen (metlička) nový, namočte ho do horké vody, aby bambusové štětiny změkly a „otevřeli se“. Později bude stačit chasen před použitím v horké vodě na chvíli namočit.
  2. V misce (chawan) prosijte 2 g matcha (= 2 naběračky z bambusové lžičky chashaku).
  3. Matchu zalejte trochou vody (cca 100 ml) s 80 °C. Pro jemnější chuť můžete použít vodu i se 70 °C.
  4. Vyšlehejte bambusovou metličkou (chasenem) rychlým pohybem na cik-cak, do písmene “M”. Snažte se netlačit na dno misky. Při správném postupu by se vám měla vytvořit pěna (z velkých bublin se postupně stanou menší bublinky). Důležitější je jak je matcha rozmíchaná a bublinky nemusí být cílem.
  5. Nezapomeňte chasen po použití opláchnout. Trik: Nalijte si do misky čistou vodu a šlehejte v ní s chasenem stejným způsobem, jako jste předtím šlehali matchu. Díky tomu se voda dostane i do míst, kam se předtím dostala matcha. Chasen ještě opláchněte, usušte (alespoň pořádně okapejte) a uložte ho do stojánku, díky nemu si uchová svůj tvar a lépe uschne.
  6. Matchu můžete konzumovat samotnou, s mlékem nebo si s ní připravit další nápoje, dezerty apod.

Návrh bez názvu(2)

 Pro detailní postup a další tipy (nejen) na přípravu matchy navštivte profil Sofie na Instagramu: spill.the.matcha a nebo na TikToku: spill_the_matcha

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: